The Revivals

De naam The Revivals is bewust gekozen, omdat het is afgeleid van het engelse “to revive”, hetgeen betekent: herleven, herstellen, weer bijkomen.
Ons motto is “Wij hebben een impasse meegemaakt, maar nu herleven wij”.

Samenstelling

Het gemengd koor bestaat uit vrienden, waaronder ex-leden van het voormalig koor “The Harp”. The Revivals telt in totaal 20 leden, waaronder 8 sopranen, 5 alten, 3 tenoren en 4 bassen.

Optredens

Het koor treedt gemiddeld elk kwartaal op tijdens de dienst in de Koningskerk te Amsterdam. Daarnaast zijn wij soms ook te gast tijdens diensten in andere (EBG) kerken, maar ook op korenfestivals, tijdens jubileumconcerten, huwelijken en verjaardagen.

De dirigent

Het koor staat sinds de oprichting onder leiding van dirigent Paul Hessen. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring als dirigent. Het begon als een invalsbeurt toen de dirigent van het koor, waar hij in zong, voor langere tijd met vakantie ging. Het beviel hem zo goed en de koorleden waren zó tevreden, dat hij als vaste dirigent werd aangesteld.

De dirigent van The RevivalsThe-Revivals-repetitie-Koningskerk

Paul zingt al vanaf zijn kinderjaren in kerkkoren. Hij speelt daarnaast ook dwarsfluit en slagwerk. In de padvinderij is hij jarenlang leider van de drumband geweest. Paul is van beroep Technisch Specialist bij nederlands grootste luchtvaartmaatschappij. Hij is sinds 2001 in het bezit van het diploma “Koordirectie assistent”. Paul is dirigent geweest van het gemengd koor “de Harp” , van het jongeren gospelkoor “The JAMS” en het jongerenkoor “The Colours of God” van de Evangelische Broedergemeente in Amsterdam. Behalve bij “The Revivals” is Paul ook dirigent van van het interkerkelijk gospelkoor “El Elyon” in Barneveld.

Oefenlocatie

“The Revivals” oefent op de dinsdagavonden in de Tuinzaal van de Koningskerk van de Evangelische Broedergemeente Amsterdam-Stad & Flevoland.

Bestuur

In het huidige bestuur nemen zitting:

  • Marcel Derby (penningmeester),
  • Lucy-An Markiet (secretaris)
  • Ulrich Olf (voorzitter).